big green egg

Lekker barbecueën vinden veel mensen erg leuk. Er zijn ook zoveel verschillende manieren en ingrediënten waardoor het elke keer een andere beleving kan geven. Hiervoor zijn ook verschillende BBQ’s om uit te kiezen. Een BBQ die erg populair is onder barbeque liefhebbers is de big green egg. Ook al wordt deze al veel gebruikt weten niet veel mensen hierover. De werking en het onderhoud van deze BBQ hebben veel voordelen en daarnaast heb je ook nog eens de keuze uit verschillende maten.

Werking en onderhoud

Een van de vele voordelen van de BGE is de werking en onderhoud. De BBQ komt snel op temperatuur en de temperatuur is erg nauwkeurig in te stellen. Daarnaast is de BBQ makkelijk schoon te maken. Dit wordt gedaan d.m.v. verschillende accessoires en andere tricks. De onderhoud is hierdoor erg simpel en snel uit te voeren. 

big green egg

Welke maat past bij jou?

Bij het uitkiezen van een big green egg heb je de keuze tussen verschillende maten. Hier zijn er 7 van om precies te zijn. De verschillen in maat geven een verschil in manier van gebruiken. De kleinste maat, de mini, is ter voorbeeld vooral handig op reis. Deze is erg klein en daarom makkelijk om mee te nemen. De grootste maat, de XXL, is daarentegen niet voor particulier gebruik bedoeld. Deze heeft een grilloppervlakte van 73 centimeter en wordt vooral professioneel gebruikt. Daartussenin heb je allemaal andere maten met allemaal andere toepassingen.