De keuze voor een gietvloer is voor heel wat mensen zo goed als gemaakt. Finaal is er dan eigenlijk nog slechts één punt dat roet in het eten kan gooien. Dan hebben we het natuurlijk over de prijs. Wanneer je, je wil gaan verdiepen in de prijs gietvloer is het vooral van belang om te weten welke verschillende mogelijkheden er allemaal bestaan. De keuze tussen een zogenaamde epoxy en polyurethaan gietvloer is namelijk niet de enige die je kan maken. Daarnaast is het bijvoorbeeld eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een troffelvloer en wat bovendien ook te denken van een vloercoating? In ieder geval, indien je graag meer wenst te ontdekken over de prijs gietvloer is het zeker een aanrader om de informatie door te nemen die je hieronder terug kan vinden.

Met welke prijs gietvloer kan je rekening houden? 

De informatie die je hebt kunnen lezen in de inleiding van deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat de prijs gietvloer afhankelijk is van het soort gietvloer waarvoor je gaat kiezen. Voor de zogenaamde epoxyvloer geldt dat ze met een gemiddeld prijskaartje van tussen de 70 en 110 euro per vierkante meter voordeliger uitvalt in vergelijking met de polyurethaan gietvloer. Hiervoor geldt dat ze gemiddeld zo’n 10 euro per vierkante meter duurder is. De kosten die je moet betalen voor het laten realiseren van een gietvloer liggen in vergelijking met menig aantal vloeren op de markt behoorlijk laag. Bovendien kan je er ook nog eens op rekenen dat er sprake is van een werkelijk prima levensduur. Dit alles zorgt ervoor dat de prijs gietvloer alleen maar nog aantrekkelijker wordt. 

Welke elementen kunnen deze prijs verder nog beïnvloeden?

De standaard prijs gietvloer kan in de praktijk nog op verschillende manieren worden beïnvloed. Zo is het mogelijk dat de opdrachtgever een antislip laag vereist. Het spreekt voor zich dat deze realiseren extra kosten met zich meebrengt. Dat geldt echter eveneens voor het niet aanwezig zijn van een geschikte ondergrond. Ook wanneer hier nog bepaalde werkzaamheden aan dienen te worden uitgevoerd spreekt het voor zich dat dit jouw uiteindelijke kostprijs nog sterk kan beïnvloeden.

Kan je de prijs voor je gietvloer drukken of niet?

Is het mogelijk om de prijs gietvloer te drukken in de praktijk of niet? Dat is een zeer belangrijke vraag die niet zelden wordt gesteld. Dat kan zeker. Van belang is daarbij evenwel vooral om ervoor te zorgen dat het drukken van de kostprijs niet ten koste gaat van de kwaliteit en betrouwbaarheid waar je op kan rekenen. Dat blijkt in de praktijk namelijk niet zelden wel degelijk het geval te zijn. Om dit te voorkomen kan het de moeite waard zijn om rekening te houden met de volgende tips:

  1. Vergelijk de offertes die je hebt ontvangen van verschillende vakmannen; 
  2. Kies ervoor om een zo groot mogelijke oppervlakte in één keer te laten realiseren;

In het bijzonder deze tweede tip is er één die de prijs gietvloer kan drukken, maar dan wel zonder dat je daarvoor moet inleveren op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit is dan ook eigenlijk één van de meest interessante bespaartips om toe te passen voor jouw gietvloer van G-vloeren.nl.