Er zijn allerlei soorten lekkages die kunnen voorkomen in een woning. Het kan om een probleem in huis gaan, maar ook om een probleem van buiten. In de meeste gevallen is de loodgieter in Den Haag de persoon die hierbij van dienst kan zijn. Die lost het probleem op en helpt verdere waterschade voorkomen. Het is goed om te weten welke soorten lekkages het meest voorkomen. Zo weet u ook waar u goed op moet letten.

Het lekkende dak

Misschien wel het meest voorkomende probleem in woningen is dat van een dak dat lekt. Daklekkage kan om allerlei redenen ontstaan. Bij slecht weer kan er misschien een grote tak op het dak vallen. Of de dakpannen waaien eraf. Dan kan het al gaan lekken. Daarnaast kan het ook gewoon zijn dat het dak ouder en zwakker wordt. Het is dan dus ook van belang om daar goed op te letten. Bijvoorbeeld door regelmatig het dak te laten controleren.

Lekken in het systeem

Ook lekkage doordat de leidingen niet meer goed op orde zijn komt regelmatig voor. Dit kan door verkeerd aansluiten, maar bijvoorbeeld ook doordat de leidingen doorgeboord worden. Dit kan voor flinke schade in de woning zorgen. Denk aan schimmels die kunnen ontwikkelen. Denk ook aan het rotten van het hout. Het is dus zo dat niet alleen het leidingnet, maar de hele woning onder druk komt te staan. Het is dus ook dan slim om er een specialist bij te halen.

Andere soorten lekkages

Er zijn ook andere soorten lekkages in huis waar goed op gelet moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een gaslekkage. Dit kan heel gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om hier direct iets aan te laten doen. Het kan bijvoorbeeld explosiegevaar met zich meebrengen. Ook hier kan de loodgieter iets aan doen voor u. Gas kan ook gaan lekken omdat de leidingen niet goed zijn aangesloten of doorboord zijn. Dit moet dus wel goed worden opgelost door de specialist.