Kan uw vloer wel een opknapbeurt gebruiken? Een epoxy vloercoating kan een goede uitkomst bieden. Epoxy biedt extra bescherming voor uw vloer en is een waterdichte en vuilafstotende laag. De vloercoating kan op vele verschillende onderlagen worden aangebracht. Of er nu beton in uw garage ligt of een houten vloer in de woonkamer. De ondergrond dient goed schoongemaakt en gedroogd te worden, voordat de epoxy aangebracht kan worden. Er dienen enkel 2 lagen over de vloer aangebracht te worden en de ondergrond is al beloopbaar binnen 10 dagen. De epoxy vloercoating is zelf eenvoudig aan te brengen met een verfroller en kwasten. Hierdoor is het veel goedkoper in vergelijking met bijvoorbeeld een gietvloer. Dit moet aangebracht worden door vakmensen en is een tijdrovende klus waarbij meerdere lagen epoxy gegoten worden. Met een epoxy vloercoating wordt een dunne laag aangebracht van 1 tot 4 mm.

Waarom een epoxy vloer nemen?

Wat zijn nu de redenen waarom u een epoxy vloer zou willen? Een epoxy laag biedt extra bescherming aan de vloer. Het is gemakkelijk om de vloer schoon te houden. Ideaal voor in de keuken, badkamer of zelfs garage. Vuil, etensresten en zelfs motorolie wordt niet door de laag opgenomen waardoor het eenvoudig schoon te maken is. Ode aan de resin!

Daarnaast ziet een epoxy laag er mooi uit in uw ruimtes. Het meest bekende is een zijdeglans die een ruimte een moderne uitstraling geeft. Er zijn echter verschillende variaties mogelijk. Epoxy coating is in talloze verschillende kleuren te verkrijgen om bij iedere ruimte naadloos aan te sluiten. U bent ook niet beperkt tot alleen de zijdeglans laag, de epoxy coating kan ook mat worden gemaakt of met een antislip korrel vermengd worden. Dit is ideaal om meer grip te hebben in de badkamer.

Wat kost het aanbrengen van een vloercoating?

Wat zijn nu de kosten van het aanbrengen van een epoxy vloercoating? Dit is natuurlijk afhankelijk van de ruimte en dikte van de laag die u wilt aanbrengen. Aangezien de laag zelf aangebracht kan worden, wordt er veel op arbeidskosten bespaard. Stel dat u uw badkamer een epoxy laag wil geven, kijkt u naar de oppervlakte van de ruimte. Als de badkamer 25 m2 is, heeft u 10 kg coating nodig. Dit kost €215,00 voor een laag van 1mm. Een kit met alle benodigdheden voor het aanbrengen schaft u al aan voor €30. Het is dus redelijk voordelig om een ruimte met epoxy te bedekken, en geeft de ruimte direct een andere uitstraling. 

Zoals je kunt lezen is alles heel gemakkelijk zelf te bouwen en is het aanbod ruim genoeg. Succes met alle bovenstaande tips!