Rolluiken tegen wind?

Hoe rolluiken helpen tegen wind

Het weer wordt steeds extremer. We hebben steeds vaker last van hevige regen- en hagelbuien of een zeer harde wind. Soms zelfs zo extreem, dat het een storm kan worden genoemd. Hier moet jouw woning wel tegen kunnen. Anders kom je met flinke schade te zitten, waar je zeker niet op zit te wachten. Heb je rolluiken? Wist je dat deze helpen tegen wind? En storm? Mocht je nog geen rolluiken hebben, dan raden wij het je zeker aan om deze aan te schaffen. In dit blog vertellen we je hoe rolluiken helpen tegen wind en storm.

Rolluiken omlaag tegen wind of storm

Harde wind of storm kunnen voor schade aan jouw huis zorgen. Zo kan er ruitschade ontstaan. Het kost je behoorlijk wat geld om dit weer te laten repareren. Als je jouw rolluiken omlaag houdt tegen wind of storm, voorkom je ruitschade. De rolluiken dienen dan namelijk als bescherming van de ramen. Zorg ervoor dat je bij harde wind of storm altijd jouw ramen dicht hebt, want zo voorkom je wateroverlast door het naar binnen regenen. Het is niet alleen vervelend als jouw huis van binnen overal nat is, maar naar binnen regenen wordt vaak ook niet verzekerd via de woonverzekering. Dus ook dit kan je geld gaan kosten als de schade groot is. Houd ramen en deuren dus gesloten bij harde wind of storm en rolluiken omlaag. Dan hoef jij je nergens meer zorgen over te maken. Heb je nog geen rolluiken? Dan raden we rolluiken op maat laten plaatsen je zeker aan!

Andere voordelen rolluiken

Rolluiken helpen niet alleen tegen wind en storm. Ze hebben nog meer fijne voordelen, namelijk:
  • Inbraakwerend
  • Isolerend
  • Zonwerend
  • Geluidswerend
  • Verduisterend
Ook om deze redenen is het zeker aan te raden om rolluiken aan te schaffen! Met rolluiken hoef je dus niet meer bang te zijn als het ’s nachts flink waait. Je kunt met een gerust gevoel jouw ogen dicht doen. Wil je zeker weten lekker slapen? Lees hier hoe je comfortabel en veilig kunt slapen op een seniorenbed.