Scheiding aanvragen

Als je eindelijk de knoop hebt doorgehakt en hebt besloten om te gaan scheiden dan is de volgende stap om dit daadwerkelijk te doen. Om te beginnen moet je natuurlijk de scheiding aanvragen. Daarna kan je deze gaan regelen. Als je hulp bij scheiden nodig hebt zijn er manieren om dit te krijgen. Zo kan je een scheidingsbemiddelaar in schakelen. Daarnaast heb je nog andere opties. 

Wie

Je kan een advocaat raadplegen voor hulp bij scheiden bij een scheiding aanvragen. Ook kan een familierechtadvocaat je bijstaan bij het opstellen van een verzoekschrift en het verzorgen van de rechtszaken. Daarnaast kan je ook een scheidingsbemiddelaar inschakelen om een echtscheidingsakkoord op te stellen. Deze bemiddelaar is een professionele bemiddelaar die partijen helpt bij het beheren van hun scheiding. Ze helpen de partijen om de moeilijke emotionele zaken die bij een scheiding komen kijken, op te lossen. Ze helpen beide partijen om een oplossing te vinden voor belangrijke kwesties zoals kinderzorg, alimentatie, verdeling van bezittingen en andere financiële aangelegenheden. 

Scheiding aanvragen

Hoe

Als je hulp bij scheiden nodig hebt kan je het beste naar een scheidingsbemiddelaar gaan. Deze heeft de volgende taken om jou te helpen bij een scheiding aanvragen en regelen:

  • Het begeleiden van beide partijen bij het onderhandelen over financiële en andere zaken die betrekking hebben op de scheiding.
  • Het helpen bij het oplossen van conflicten tussen de echtelieden.
  • Het helpen bij het vaststellen van een omgangsregeling voor de kinderen.
  • Het verzorgen van het afsluiten van de scheiding en het opstellen van een echtscheidingsconvenant.
  • Het adviseren van beide partijen over hun rechten en plichten.
  • Het helpen bij het opstellen van een verdeling van bezittingen en schulden in een echtscheidingsakte.
  • Het begeleiden van de partijen bij het verwerken van emotionele kwesties die voortkomen uit de scheiding.